Hallon är underbart både sött, friskt och lite syrligt! Här är en variant av paj som är en hybrid mellan paj och cheesecake.
Pajskal
200 gram havrekakor
50 gram smör
1 nypa salt
Mixa havrekakor, smör och salt och tryck ut degen i botten och på kanterna på en rektangulär pajform med löstagbar botten.
Ställ in i kylen.
Halloncheesecake
2 gelatinblad
1 dl hallonpuré
150 gram vit choklad
75 gram marscapone
75 gram cream cheese
75 gram florsocker
2 tsk vaniljsocker
1,5 dl vispgrädde
Lägg gelatinet i kallt vatten.
Värm hallonpurén till nästan kokpunkten och smält sedan gelatinet där i och låt det svalna till rumstemperatur.
Smält chokladen och ställ åt sidan för att svalna något.
Vispa samman marscapone, cream cheese, florsocker och vaniljsocker till en jämn massa.
Vispa grädden lätt och ställ åt sidan.
Rör ner chokladen i ostmassan och sedan hallonpurén.
Vänd till sist ner den vispade grädden och häll smeten i pajskalet.
Låt stelna i kylen i 4 timmar.
Hallongelé
100 gram hallon
0,5 dl vatten
3 msk syltsocker
Koka upp hallon och vatten. Mixa och sila.
Blanda ner gelésockret och koka upp och låt koka i ca en halv minut.
Häll som en spegel över cheesecaken.
Dekorera med vispad grädde och färska hallon.
Lämna ett svar