Variant av äppelpaj

Pajdeg

0,5 dl florsocker
4,5 dl vetemjöl
175 gr snmör
1 äggula

Fyllningar

3 äpplen
2 msk smör
2 msk råsocker
2 msk honung
1 tsk kanel

200 gr pecannötter
125 gr smör
1,5 dl socker
2 ägg

Nyp ihop florsocker, vetemjöl, smör och äggula till en deg. Låt vila i jyl ca 20 minuter.
Kavla ut degen och fodra en form ca 15*30 cm med degen. Nagga botten med en gaffel. Ställ i frysen.
Förgrädda pajskalet i 10 minuter i 200 grader. Låt svalna

Skala och klyfta äpplen.Stek öppenklyftor i smör, tillsätt övriga ingredienser. Låt svalna.

Mixa pecannötterna men spara några stycken till dekoration.
Vispa smör och socker pösigt. Tillsätt ett ägg i taget.Vänd därefter ner nötmjölet. Fördela äppelklyftorna i pajskalet. Bred över nötmassan
Dekorera med de hela pecannötterna och grädda pajen ca 25 minuter.