Det är inte alltid man har mandel hemma och mandel är också lite dyrare än havregryn. Prova denna variant av toscakaka med havregryn. Lite annorlunda men väldigt god.
100 g smör eller margarin
2 ägg
1 1/2 dl strösocker
2 dl vetemjöl (2 dl motsvarar 120 g)
1 tsk bakpulver
1/2 dl mjölk
Glasyr
100 g smör eller margarin
1 dl strösocker
2 msk vetemjöl
2 msk mjölk
100 g havregryn
Sätt ugnen på 170˚C varmluft
Spänn fast ett bakplåtspapper i botten på en form med löstagbar kant ca 24 cm i diameter och smörj kanterna.
Smält matfettet och låt det svalna.
Vispa ägg och socker pösigt. Blanda vetemjöl och bakpulver. Blanda ner mjölblandningen, matfettet och mjölken i smeten. Häll smeten i formen.
Grädda kakan i nedre delen av ugnen 20-25 minuter. Förbered glasyren under tiden.
Glasyr: Blanda alla ingredienserna i en kastrull. Värm under försiktig omrörning tills allt blandat sig och tjocknat.
Häll glasyren över kakan och bred ut den.
.
Grädda ytterligare ca 15 minuter eller tills glasyren fått färg.
Lämna ett svar