Börja gärna med att göra chokladganache så hinner den få stå och sätta sig en stund på köksbänken innan du skall använda den.
4 dl strösocker
4 msk sirap
4 tsk vaniljsocker
3 ägg
7 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
0,5 tsk salt
Fyllning
1 burk dulche de leche
200 gr mörk choklad
2 dl vispgrädde
20 gr smör
havssalt
Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa samman smör, strösocker, sirap och vaniljsocker till en fluffig smet.
Tillsätt äggen under fortsatt vispning, ett i taget.
Blanda vetemjöl, bikarbonat och salt.
Tillsätt de torra ingredienserna till smörsmeten och blanda försiktigt ihop med slickepott till en jämn och kladdig deg.
Låt degen stå i kylskåpet i minst 30 minuter innan du rullar bollar som väger ca 20-25 gr/ styck och lägg i formar.
Grädda kakorna i cirka 10 minuter.
När du tagit ut kakorna från ugnen gör en grop i varje kaka med hjälp av skaftet på tex en träsked. Låt svalna.
Chokaldganache
Hacka chokladen fint och koka upp grädden. Slå den varma grädden över chokladen och rör om till en slät smet.
Tillsätt smöret och blanda. Plasta och låt stå några timmar.
Montering:
Häll dulche de leche i en spritspåse. Fyll hålet i kakorna med denna. Lägg ganachen i en spritspåse och spritsa ovan på kolan och
strö på några flingor havssalt.