Härliga blåbärsbullar med citron och smör

Denna lilla deg blir ca 18 st rejäla bullar.

250 gr vatten
725 gr vetemjöl special
100 gr socker
175 gr smör
12 gr bakpulver
50 gr jäst
4 gr salt
2 små ägg

Blanda alla ingredienserna till degen. Kör med degkrok på låg ahstighet i 5 minuter.
Öka hastigheten och kör ytterligare ca 5 minuter till du kan göra glutenfönster.
Ta upp degen och lägg den på bakbordet. Platta ut den till en rektangel, lätt på en bricka. Täck med palstfolie och ställ i kylen 1-2 timmar tills degen är kall.

Fyllning

250 gr smör
100 gr florsocker
2 citroner
25 gr vaniljsocker
1 dl blåbär

Topping
Smält smör
Strösocker

Kavla ut degen till ca 4 mm tjock platta ca 25*50 cm.Bred på fyllningen och strö över blåbär. Rulla ihop till en rulle och skär ca 1,5 cm tjocka skivor
(ca 80 gr/ st). Lägg bullarna i formar på en plåt.

Sätt en kärl med vatten i botten på ugnen. Sätt ugnen på 50 grader. Sätt in bullarna och stäng av ugnen. Här får de stå och jäsa i ca 1 timma. Ta ut bullarna och och sätt ugnen på 220 grader. Sätt in bullarna och sänk samtidigt temperaturen till 190 grader. Grädda i 8-10 minuter.
Ta ut bullarna och låt dem svalna. Pensla bullarna med smält smöt och doppa dem i strösocker.