Denna lilla deg blir ca 18 st rejäla bullar.
250 gr vatten
725 gr vetemjöl special
100 gr socker
175 gr smör
12 gr bakpulver
50 gr jäst
4 gr salt
2 små ägg
Blanda alla ingredienserna till degen. Kör med degkrok på låg ahstighet i 5 minuter.
Öka hastigheten och kör ytterligare ca 5 minuter till du kan göra glutenfönster.
Ta upp degen och lägg den på bakbordet. Platta ut den till en rektangel, lätt på en bricka. Täck med palstfolie och ställ i kylen 1-2 timmar tills degen är kall.
Fyllning
250 gr smör
100 gr florsocker
2 citroner
25 gr vaniljsocker
1 dl blåbär
Topping
Smält smör
Strösocker
Kavla ut degen till ca 4 mm tjock platta ca 25*50 cm.Bred på fyllningen och strö över blåbär. Rulla ihop till en rulle och skär ca 1,5 cm tjocka skivor
(ca 80 gr/ st). Lägg bullarna i formar på en plåt.
Sätt en kärl med vatten i botten på ugnen. Sätt ugnen på 50 grader. Sätt in bullarna och stäng av ugnen. Här får de stå och jäsa i ca 1 timma. Ta ut bullarna och och sätt ugnen på 220 grader. Sätt in bullarna och sänk samtidigt temperaturen till 190 grader. Grädda i 8-10 minuter.
Ta ut bullarna och låt dem svalna. Pensla bullarna med smält smöt och doppa dem i strösocker.
Lämna ett svar