Efter en helg med massa godsaker kan det kännas lite nyttigare med en rawfoodbar helt utan raffinera socker.
Väldigt gott om du som jag är en liten sockerråtta som gärna vill ha nåt sött i tid och otid.
100 gr sötmandel
100 gr havregryn
100 gr dadlar
50 gr kokosflingor
20 gr kakao
20 gr psylliumfrö
30 gr honung
50 gr mandelsmör
100 gr kokosfett
1 kryddmått vaniljpulver
20 gr pumpakärnor
Mixa mandel, havregryn, dadlar och kokos fint i en matberedare. Tillsätt kakao, psylliumfrö, honung, vaniljpulver och mandelsmör. Blanda. Smält kokosfettet och tillsätt även det. Lägg plastfolie i en avlång sockerkaksform, ca 1,5 liter och tryck ut degen jämnt i formen. Tryck ordentligt så att det inte är några luftfickor. Strö över pumpakärnor och lägg plastfolie över. Sätt i kylen med tyngd över- jag använda en likadan form till som jag fyllde med vatten. Låt stelna 1 Tim. Skär i portionsbitar.
Find it online: https://www.kostymbagaren.se/2020/09/28/784/