Hallon- och jordgubbsmums
Barnsligt goda hallon- och jordgubbsmums. Mjuk och saftig botten med marmorerad glasyr och frystorkade bär. Som ett kört sommarminne nu när regn och vind tjuter i knutarna.
Jag köpte mina bär @pieraslivs @hötorgshallen.
Ingredienser
100 gram smör
150 gr mjölk
120 gr ägg ( 2 st)
270 gr socker
270 gr mjöl
10 gr bakpulver
10 gr vaniljsocker
Rivet citronskal av 1 citron
200 gr sylt tex hallon
50 g mjölk
40 g smör
360 g florsocker
ca 50 gr frystorkade jordgubbar och hallon
Instruktioner
Smält smöret, tillsätt mjölken och låt det svalna.
Vispa ägg och socker poröst.
Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker och citronzest, rör försiktigt ned det i äggsmeten.Häll sist i smöret och rör till en jämn smet.
Bred ut i en långpanna, 25×30 cm, och grädda i 160 grader varmluft ca 25 minuter mitt i.
Värm mjölk och smör i en kastrull till smöret har smält. Tillsätt florsocker och rör på låg värme ihop till en glasyr.
Stryk sylten tunt över den kalla kakan. Häll därefter på glasyren och marmorera försiktigt in sylten i glasyren. Strö hackade frystorkade bär över glasyren och tryck fast.
Låt stelna. Skär i rutor.
Lämna ett svar