Plommonkaka
Den här kakan är god som den är men också helt underbar som dessert med lite lättvispad grädde.
Ingredienser
90 g strösocker
80 g brunt farinsocker
120 g rumsvarmt smör
2 ägg
200 g Larsa grekisk yoghurt 0%
10 gr vaniljsocker
180 g vetemjöl
50 g mandelmjöl
5 gr bakpulver
3 gr bikarbonat
3 gr salt
10 gr nymortlad kardemumma
20 små plommon
Instruktioner
Sätt ugnen på 160 grader varmluft och smörj en form med löstagbar botten, 22 cm.
Rör samman alla torra ingredienser förutom socker.
Vispa smör, strösocker och frainsocker pösigt.
Tillsätt äggen, ett i sänder och vispa in dem i smeten
Tillsätt yoghurten och vispa in i smeten. Halvera plommonen och ta bort kärnorna.
Vänd i de torra ingredienserna.
Häll smeten i formen och tryck ner de halverade plommonen tätt i kakan.
Grädda kakan i ca 35 minuter.
En god kaka. Använde dock 10% yoghurt. Och serverade också samma yoghurt med lite vanilj i till kakan.
Javisst – låter jättegott! kakan borde blivit lite saftigare med lite högre fetthalt i yoghurten!