Den här kakan är god som den är men också helt underbar som dessert med lite lättvispad grädde.
90 g strösocker
80 g brunt farinsocker
120 g rumsvarmt smör
2 ägg
200 g Larsa grekisk yoghurt 0%
10 gr vaniljsocker
180 g vetemjöl
50 g mandelmjöl
5 gr bakpulver
3 gr bikarbonat
3 gr salt
10 gr nymortlad kardemumma
20 små plommon
Sätt ugnen på 160 grader varmluft och smörj en form med löstagbar botten, 22 cm.
Rör samman alla torra ingredienser förutom socker.
Vispa smör, strösocker och frainsocker pösigt.
Tillsätt äggen, ett i sänder och vispa in dem i smeten
Tillsätt yoghurten och vispa in i smeten. Halvera plommonen och ta bort kärnorna.
Vänd i de torra ingredienserna.
Häll smeten i formen och tryck ner de halverade plommonen tätt i kakan.
Grädda kakan i ca 35 minuter.
Find it online: https://www.kostymbagaren.se/2020/10/09/798/