Är det kaka eller godis? Spelar egentligen ingen roll – för ruskigt gott är det.
Ingredienser
Kaka
150 g mörk choklad 70 %
150 g smör
170 g strösocker
8 g vaniljsocker
110 g ägg
45 g vetemjöl
Kola
50 g smör
100 g vispgrädde
130 g strösocker
70 g ljus sirap
3 gr flingsalt
Topping
minimarshmallows
Rostade och hackade pistagenötter
Några korn flingsalt
Instruktioner
Chokladkaka
Sätt ugnen på 200 grader. Smöra en fyrkantig form 20*20 på kanterna och lägg bakplåtspapper i botten.
Smält chokladen.Vispa ihop smör, vaniljsocker och strösocker, tillsätt den smälta chokladen och sen ett ägg i taget och vispa så det går ihop
till en slät massa, sikta i vetemjölet.
Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter, ta ut och låt svalna helt.
Kola
Smält smöret i en kastrull, tillsätt grädde, socker och sirap. Rör om och koka upp, koka till ca 124 grader, rör då och då i botten men inte hela tiden.
Dra av från värmen.Slå kolan över botten och låt den stelna i rumstemperatur 20 min. Strö över nötter,marshmallows och flingsalt.
Låt sätta sig i kylen. Skär upp i bitar.
Lämna ett svar