De har bakats av många förr men är så vansinnigt goda att de tål att bakas igen och igen. Lätt knapriga på utsidan och så härligt sega inuti. Lättbakat, snabbt, smidigt och försvinnande gott.
Ingredienser
0,5 g saffran
1 msk cognac
100 g rumsvarmt smör
90 gr strösocker
2 msk ljus sirap
150 gr vetemjöl
5 gr bakpulver
pärlsocker
Instruktioner
Blanda saffran och cognac i en bunke och låt stå cirka en kvart.
Sätt ugnen på 175 grader varmluft.
Vispa smör, socker, saffran och sirap.
Blanda mjölet med bakpulver och blanda samman med resten av ingredienserna till en deg.
Dela degen i två delar och forma varje del till en ca 30 cm lång rulle.
Lägg rullarna på en plåt med bakplåtspapper och platta till dem med en gaffel. Strö på pärlsocker.
Grädda i 10-12 minuter.
Ta ut plåten från ugnen och skär direkt i diagonala snittar.
Lämna ett svar