Brownie Rocky road
Chokladigt, smörkola, nötter, mer choklad och marshmallows – hur gott och möktigt kan det bli. Tänk på att inte skära för stora bitar men kom ihåg att man gärna får ta två.
Ingredienser
Browniebotten
150 gr smör
270 gr farinsocker, strö
110 gr ägg
90 gr vetemjöl
3 gr salt
60 gr kakao
5 gr bakpulver
5 gr vaniljsocker
Kola
100 gr farinsocker
225 gr vispgrädde, 40%
1 gr flingsalt
140 gr ljus sirap
200 gr smör
Smaksättning av kolan
150 gr hackad mörk choklad
marshmallows
50 gr hackade pistagenötter
50 gr hackad sötmandel
salta jordnötter
Instruktioner
Botten
Förbered en form (ca 20*30 cm) med bakplåtspapper.
Sätt ugnen på 160 grader.
Smält smöret och låt svalna något.
Blanda smält smör med socker och hela ägg. Blanda alla övriga ingredienser och tillsätt till äggsmeten.
Blanda tills alla ingredienser bildat en jämn smet.
Häll i formen och grädda i mitten på ugnen i cirka 15-20 minuter.
Låt svalna och ställ sedan i kylen.
Kola
Koka råsocker, vispgrädde, salt och ljus sirap till 117 grader. Rör emellanåt.
Paddla smörkolan tills den svalnar något i en köksassistent och tillsätt sedan smöret i omgångar. När kolan svalnat och börjat tjockna tillsätt smaksättningen.
Välj själv hur mycket du smaksättning du vill ha i kolan. Blanda väl. Häll kolan på browniebotten och bred ut det jämnt. Låt stelna och sätta sig i kylen, gärna över natten.
Lämna ett svar