Nu har jag upptäckt att baka med kikärtor. Så gott och så känns det faktiskt lite extra nyttigt. Visst är det bra!? Dessa små tryfflar är perfekt att bjuda på till adventsfika.
1 burk (410 g) kikärtor
4 msk honung
4 msk mandelsmör/ jordnötssmör
½ krm bakpulver
1 tsk vaniljpulver
1 nypa flingsalt
1 ½ dl mandelmjöl
75 g mörk choklad, 70%, hackad
1 tsk nystött kardemumma
Överdrag:
200 g mörk choklad, 70%, smält
2 msk rapsolja
Skölj kikärtorna väl och häll bort spadet.
Mixa kikärtor, honung, mandelsmör, bakpulver, vaniljpulver, kardemumma och flingsalt i en matberedare.
Häll över i en skål och blanda ner mandelmjöl och hackad mörk choklad för hand.
Rulla till bollar med lätt fuktade händer och lägg på en plåt. Ställ i frysen för att stelna.
Smält mörk choklad i ett vattenbad.
Doppa tryfflarna i chokladen.