Riktigt gott, choklad, kola, sött, lite salt och crunch. Helt enkelt urgott.
Ingredienser
Karamelliserade popcorn
50 g popcorn
180 g strösocker
50 g smör
2 msk havssalt
Browniebotten
120 g smör
120 g mörk choklad
135 gr strösocker
135 gr farinsocker
5 gr vaniljsocker
2 ägg
180 gr vetemjöl
30 gr kakao
3 gr salt
Kola
50 g smör
135 g strösocker
150 g vispgrädde
105 g ljus sirap
5 gr flingsalt
Instruktioner
Karamelliserade popcorn
Smält sockret försiktigt i en stekpanna utan omrörning. Tillsätt smöret och rör runt tills det blivit en gyllenbrun, slät massa. Häll i popcornen och vänd runt dem, strö över havssaltet och vänd runt lite till.
Lägg upp popcornen på bakplåtspapper och dela försiktigt på dem med två gafflar. Låt svalna.
Brownie
Sätt ugnen på 175 grader. Smöra och mjöla en fyrkantig form ca 20 cm och täck botten med bakplåtspapper.
Hacka chokladen och smält tillsammans med smöret över vattenbad. Rör i allt socker och 2 ägg. Sikta ner mjöl, kakao och salt och vänd försiktigt ner i smeten. Häll smeten i formen och grädda i 175 grader i 15 minuter.
Kola
Häll upp alla ingredienser förutom salt i en kastrull. Koka upp och låt koka på medelvärme till smeten når 120 grader. Rör om då och då. Smaka av med salt.
Montering
Spara en tredjedel av popcornen till garnering. Hacka två tredjedelar smått och lägg på browniebotten strö över resterande hela, karamelliserade popcorn. När kolan svalnat helt och stelnat, skär upp i små bitar.
Är det 50gr poppade eller opoppade?
Inser att det är lite oklart – men det är poppade. Mattias