Alltså den perfekta kakan när du inte kan välja. Brownie och cookie i ett. Så gott!
Ingredienser
Brownie
160 gr smör
100 gr mörk chokald
225 gr socker
1 nypa salt
10 gr vaniljsocker
2 ägg
150 gr vetemjöl
Cookie
125 gr smör
110 gr farinsocker
1 ägg
5 gr bakpulver
5 gr vaniljsocker
180 gr vetemjöl
40 gr hackade mörk choklad
40 gr hackade vit choklad
Instruktioner
Börja med brownie. Smält smör och chokald tillsammans i en kastrull på låg värme. Rör hela tiden. Tillsätt sockret, salt, och vaniljsocker. Tillsätt äggen ett i sänder och därefter mjölet. Rör till en homogen smet. Häll smeten i en form med löstagbar kant 20*20 cm. ( Jag använder Pufz gjutramar som jag har på en plåt med en siliconmatta. Grädda i 175 grader i 10 minuter.
Under tiden gör du cookiedegen. Vispa smör och socker med elvisp eller kör i maskin med vinge. Tillsätt ägg. Blanda de torra ingredienserna väl och tillsätt dem. Till sist häller du i den hackade chokladen. Ta ut brownien och smula cookiedegen på den varma kakan. Grädda ytterligare ca 13 minuter i 175 grader.
Ta ut och låt kakan svalna och låta sätta sig. Gärna över natten eller i kyl. Skär sedan lämpligt stora rutor.
SMETEN VAR JÄTTERINNIG OCH GRÄDDADES INTE!!!
rekommenderar inte
Hej! Har så svårt att förstå att smeten blev så rinnig. Tror dig men vill ändå fråga – du har inte glömt något i receptet?
Samma sak här
Förstår inte rikkgit frågan – samma sak?
Magiskt goda. En ny favorit här hemma. Ska bakas idag igen. 🍪
Åhh.. så härligt!
Du har glömt skriva när mjölet ska tillsättas i brownien.
Aha – tack – jag ska kolla och uppdatera.