Klassisk toscakaka eller toscatårta. Oavsett vad du kallar den så är den ruskigt god!
Ingredienser
100 gr smör
2 ägg
135 gr strösocker
120 gr vetemjöl
5 gr bakpulver
50 gr mjölk
Glasyr
100 g smör eller margarin
90 gr strösocker
20 gr vetemjöl
20 gr mjölk
150 gr mandelspån
Instruktioner
Sätt ugnen på 175 grader varmluft. Spänn fast ett bakplåtspapper i en form med löstagbar kant ca 24 cm i diameter och smörj kanterna. Smält matfettet och låt det svalna. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda vetemjöl och bakpulver. Blanda ner mjölblandningen, smör och mjölken i smeten. Häll smeten i formen.
Grädda kakan i 20-25 minuter. Förbered glasyren under tiden.
Glasyr
Blanda alla ingredienserna förutom mandelspån i en kastrull. Värm under försiktig omrörning tills allt blandat sig och tjocknat. Tillsätt mandelspån.
Häll glasyren över kakan och bred ut den. Grädda ytterligare ca 15 minuter eller tills glasyren fått färg.
Låt kakan svalna.
Lämna ett svar