En lite annorlunda variant av butterkaka. Härligt somrig med friska hallon i fyllningen.
250 gr vatten
725 gr vetemjöl special
100 gr socker
175 gr rumsvarmt smör
12 gr bakpulver
50 gr jäst
5 gr salt
1 stort ägg
Fyllning
200 gr rumsvarmt smör
40 gr strösocker
40 gr florsocker
20 gr vaniljsocker
100 gr frysta hallon
Crumble
150 gr smör
150 gr farinsocker
175 gr vetemjöl
Blanda alla ingrediserna till degen i en degblandare. Kör med degkrok på låg hastighet i 5 minuter. Öka hastigheten och kör ytterligare 5 minuter. Ta upp degen och platta ut den till en rektangel och kyl den i kylskåp 1-2 timmar. Blanda alla ingredienserna utom hallon till fyllningen. Ställ åt sidan. Blanda alla ingrediserna till crumble och ställ åt sidan.
Förbered 2 springformar genom att klämma fast ett bakplåtspapper i botten och smörja kanterna.När degen är riktigt kall ta ut den från kylen och lägg den på lätt mjölat bakbord. Kavla ut degen så den är ca 4-5 mm tjock. Bred på fyllningen och strö på hallonen. Gör ett treslag. Kavla ut den igen till en rektangel ca 4 mm tjock och rulla ihop den som en rulltårta och skär 16 bitar.
Ställ 8 bitar i varje form med snittytan uppåt. Sätt en skål med vatten i botten på ugnen och sätt temperaturen på 50 grader. När ugnen är varm sätter du in kakorna och stänger av ugnen. Låt dem jäsa i 1-2 timmar. Ta ut dem och sätt ugnen på 220 grader. Fördela crumble ovanpå kakorna. Sätt in i ugnen och sänk samtidigt till 190 grader.
Baka i ca 15- 20 minter. Låt dem svalna i formen.