Skriv ut

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Ruskigt goda halvsega chokladsnittar med kärleksmumsglasyr

Ingredienser

Skala

Kakan

150 gr rumstempererat smör

135 gr strösocker

70 gr ljus sirap

200 gr vetemjöl

30 gr kakao

10 grvaniljsocker

7 gr bakpulver

Glasyr

50 gr smör

50 gr starkt bryggkaffe

40 gr kakao

15 gr vaniljsocker

120 gr florsocker

kokosflingor till garnering

Instruktioner

Kakan

Sätt ugnen på 175 grader. Jag brukar använda över- och undervärme.

Vispa ihop smör, strösocker och sirap till en krämig smet. Blanda vetemjöl, kakao, vaniljsocker och bakpulver. Blanda i mjölblandningen i smeten och arbeta ihop så att det precis går ihop..

Rulla degen till två längder, lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och platta till längderna. Grädda längderna i mitten av ugnen i ca 15 minuter.

Låt dem svalna helt.

Glasyr

Smält smöret till glasyren och låt svalna något. Blanda sedan ihop smöret med resten av ingredienserna, förutom kokosflingor, till en jämn och bredbar smet. Fördela glasyren på längderna, bre ut i ett jämnt lager och dekorera med kokosflingor. Skär varje längd till ca 10 kakor.