Alltså blondies är SÅ gott och så smidigt och enkelt att baka.
Ingredienser
125 g smör
150 g vit choklad
1 burk kondenserad mjölk
1 ägg
5 gr vaniljsocker
2 gr salt
225 gr vetemjöl
75 gr hallon, frysta
75 gr skivade rabarber
Garnering
florsocker
Instruktioner
Sätt ugnen på 175°.
Smält smör och chokladen i bitar i en kastrull under omrörning. Ta kastrullen av värmen. Rör ner kondenserad mjölk, ägg, vaniljsocker och salt i kastrullen. Vänd ner mjöl och blanda till en smet. Häll smeten i en form klädd med bakplåtspapper, 22×22 centimeter. Strö över hallon och rabarber. Grädda i 20- 25 minuter. Passa den noga så att den inte bakas för länge.
Låt kakan svalna i rumstemperatur och låt den sedan kylas ordentligt i kylen innan den skärs upp i bitar.
English Recipe
125 grams of butter
150 grams of white chocolate
1 can of condensed milk
1 egg
5 grams of vanilla sugar
pinch of salt
225 grams of flour
75 grams of frozen raspberries
75 grams of rhubarb
Powdered sugar for garnish
Instructions
Preheat oven to 175 degrees celcius.
Melt the butter and chopped chocolate together in a pan. Take away from the heat and add in the condensed milk, egg, vanilla sugar and salt. Add the flour and mix into a batter. Pour the batter into a prepared baking tin 22×22. Pour the raspberries and rhubarb over it. Bake for about 20-25 minutes, make sure it doesnt bake for too long.
Let cool before cutting into bars.
Did you try this recipe?
Tag me @kostymbagaren and use my hashtag #kostymbagaren on instagram!
Lämna ett svar