English recipe below! En riktigt saftig apelsin sockerkaka som är lika god varm som kall.
Ingredienser
110g smör
200g sirap
75g farinsocker
75g strösocker
1 ägg
Zest och saft av en apelsin
125 gr mjölk
235g vetemjöl
8 gr bakpulver
Instruktioner
Sätt ugnen på 175 grader varmluft. Smält smöret och tillsätt socker och sirap. Låt det svalna något och tillsätt därefter ägget, apelsinzest, juice och mjölk.
Blanda vetemjöl, bakpulveroch salt. Sikta ner mjölblandningen i smeten. Blanda väl. Häll smeten i en välsmord avlång form ca 1,5 liter och grädda i ca 50 minuter.
ENGLISH RECIPE
110 grams of butter
200 grams of syrup
75 grams of brown sugar
75 grams of white sugar
1 egg
Zest & juice from 1 orange
125 grams of milk
235 grams of flour
8 grams of baking powder
DIRECTIONS
Preheat oven to 175 degrees celcius. Melt the butter and then add in the sugar & syrup. Let somewhat cool and then add in the egg, milk, orange juice & zest.
Mix the dry ingredients and use a sieve to add it into the wet mixture. Mix well. Pour into a baking pan and bake for about 50 minutes.
Did you try my recipe?
Tag @kostymbagaren and use the hashtag #kostymbagaren on instagram!
Lämna ett svar