Riktigt fluffiga och saftiga frallor med rågkross. Perfekt till helgens frukost.
Ingredienser
15 st
25 g jäst
600 gr kallt vatten
200 gr rågkross
10 gr salt
50 gr rapsolja
300 gr rågsikt
360 gr vetemjöl
Instruktioner
På kvällen:
Blanda alla ingredienser utom saltet och kör i köksmaskin ca 10 min på låg fart. Tillsätt saltet och kör ytterligare ca 5 minuter tills degen är homogen och bildar glutenfönster. Dela degen i 15 lika stora delar och låt degämnena vila i 10 minuter. Rulla runda bollar och lägg på plåt med bakplåtspapper. Täck plåten med en fuktig linnehandduk och låt den stå i rumstemperatur i ca 1 timmar. Sätt därefter in plåten i kylen över natten.
På morgonen:
Sätt ugnen på 250 grader (över-undervärme) samtidigt som du tar ut frallorna ifrån kylen. När ugnen är varm, ta bort handduken och pensla bullarna med vatten. Grädda bröden mitt i ugnen i ca 15 min. Låt dem svalna på plåten.
ENGLISH RECIPE
INGREDIENTS
Makes 15
25 grams of yeast
600 grams of cold water
200 grams of rye crush
10 grams of salt
50 grams of oil
300 grams of sifted rye-flour
360 grams of wheat flour
DIRECTIONS
In the evening:
Mix all the ingredients except for the salt and put in a baking machine for 10 minutes low setting. Add the salt and do another 5 until the dough is ready. Cut the dough into 15 equal parts and let rest for 10 minutes. Roll them into round balls and put on a baking pan with a baking sheet, cover with a moist towel and let stand in room temperature for about 1 hour, then put in the fridge over night.
In the morning:
Preheat oven to 250 degrees celcius and remove the buns from the fridge. When the oven is ready, brush the buns with water and bake for 15 minutes. Let cool. Enjoy!
Did you try this recipe?
Tag @kostymbagaren and hashtag #kostymbagaren on Instagram!
Can you send me a picture of rye crush please?
HI, I haven’t got any picture of rye crush but I find one. Sorry for swedish version.
https://kristins.biz/tranbarsbrod-med-ragkross/
Helt underbara bullar, har bakat dem många gånger nu. Olika sorters mjöl, varje gång men lika saftiga och härliga.
Tack för ett toppen recept
TAck – vad kul. Och de går att variera i oändlighet så bara att prova sig fram till sina favoriter.