Alltså hemgjord glass är extra gott och lyxigt på sommaren. Jag gillar också att jag veta exakt vad som är i den glass jag äter och då är det perfekt att göra den själv.
Ingredienser
500 gr hallon
4 äggulor
90 gr strösocker
200 gr mjölk
150 gr vispgrädde
140 gr glykossirap
Instruktioner
Vispa samman äggulor och socker. Koka upp mjölk, grädde och glykossirap. Vispa ner den varma mjölkblandningen i äggsmeten. Tillsätt hallonen.
Sila genom finmaskig sil. Låt smeten svalna innan den körs i glassmaskinen.
Kör blandningen i glassmaskin till lämplig konsistens.Servera med färska bär.
ENGLISH RECIPE
Ingredients
500 grams of raspberries
4 egg yolks
90 grams of sugar
200 grams of milk
150 grams of whipped cream
140 grams of glucose syrup
Directions
Whisk the egg yolks and sugar. Bring the milk, cream and glucose syrup into a boil. Whisk down the hot milkmixture into the egg mixture. Add the raspberries.
Sieve the batter. Let cool before putting it in your ice cream machine.
Mix in the ice cream machine until it has the right consistency. Serve with fresh berries.
Did you try this recipe?
Tag @kostymbagaren and use the hashtag #kostymbagaren on Instagram!
Lämna ett svar