Jag tycker att cheesecake är så gott. Det finns många olika varianater men jag gillar denna mest. Har provat mig fram genom åren för att få fram ett bra recept. Jag skall inte säga att det är perfekt men jag gillar det i alla fall. Prova gärna och se vad du tycker. Jag bakar nästan alltid med varmluft men just denna cheesecake inbillar jag mig blir bättre med vanlig över- undervärme.
Ingredienser
Botten
100 gr smör
14 digestivekex
Fyllning
600 gr rumstempererad färskost
3 rumstempererade ägg
180 gr florsocker
10 gr vaniljpasta
10 gr vetemjöl
150 gr rumstempererad turkisk yoghurt
Lite salt
färska bär att dekorera med
Instruktioner
Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme) och fodra din springform ( 24 cm i diameter) med bakplåtspapper. Smält smöret i en kastrull. Mixa kexen till ett fint smul i matberedare. Blanda ihop smör och smulor och tryck ut det i botten på springformen. Förgrädda botten i mitten av ugnen i 10 min.
RÖR, inte vispa, ihop färskost och florsocker bara precis tills det går ihop till en jämn smet. Tillsätt 1 ägg i taget under fortsatt omrörning. Ha sedan i yoghurt, vanilj, salt och vetemjöl. Rör ihop bara precis tills det går ihop till en jämn smet.
Ta ut formen ur ugnen, låt ugnen stå kvar på 175 grader och fyll formen med cheesecake-fyllningen.
Ställ en djup form med vatten längst ner i ugnen. Ställ cheesecaken på gallret och sänk till 125 grader så fort du ställt in den i ugnen.
Låt den gräddas i 75 minuter. Cheesecaken kommer att vara lite vobblig när den är klar. Låt den svalna i rumstemperatur och låt den därefter kallna och sätta sig i kylen i några timmar.
Toppa med färska bär vid servering.
ENGLISH RECIPE
Ingredients
For the base:
100 grams of butter
14 digestive cookies
Filling:
600 grams of room temp cream cheese
3 eggs
180 grams of powdered sugar
10 grams of vanilla paste
10 grams of flour
150 grams of turkish yogurt
Pinch of salt
Fresh berries
Directions
Preheat oven to 175 degreesz celcius and prepare a baking tin (24 cm). Melt the butter and mix the cookies into crumbles in a mixer or crush by hand. Mix the butter and cookie crumbles and put in the bottom of the baking tin. Prebake for about 10 minutes.
Mix, not whisk, together the cream cheese and powdered sugar until combined. Add 1 egg at the time while mixing, then add in the yogurt, vanilla, salt and flour. Mix until combined.
Remove the baking tin from the oven and add the cheesecake filling on top of the cookie crumbles.
Put a big baking tin with water at the bottom of the oven and put the baking tin with the cheesecake in the middle of the oven and lower the heat to 125 degrees celcius.
Bake for 75 minutes. It will be a bit wobbly when finished, let cool and then put in the fridge for a few hours.
Serve with fresh berries. Enjoy!
Did you try this recipe?
Use the hashtag #kostymbagaren and tag @kostymbagaren on instagram!
Lämna ett svar