Detta är en lite somrig variant av klassiska kärleksmums. Gillar du hallon så kommer du garanterat att älska dessa lättbakade kakor.
Ingredienser
Kakan:
225 gr smör
250 gr ägg
540 gr strösocker
450 gr vetemjöl
15 gr vaniljsocker
15 gr bakpulver
125 gr hallon (färska eller frysta spelar ingen roll)
En nypa salt
Glasyren:
150 gr smör
100 gr vit choklad
100 gr hallonpuré ( alt 2 dl hallon)*
30 gr vaniljsocker
420 gr florsocker
Kokosflingor
Instruktioner
Sätt ugnen på 175 grader och klä en långpanna i bakplåtspapper. Vispa ägg och socker vitt och fluffigt, ca 10 minuter med elvisp eller i maskin. Smält smöret på låg värme. Blanda vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker och salt i en bunke. Varva mjölblandningen och det smälta smöret ner i smeten. Häll upp smeten i formen. Tryck ner hallon ordentligt i smeten. Grädda mitt i ugnen i ca 35 minuter eller prova med en sticka att kakan är färdigbakad. Låt kakan svalna helt innan du häller på glasyren.
Smält smöret och tillsätt hallonpurén*. Grovhacka chokladen. Häll det varma smöret över chokladen och rör tills all chokladen smält. Sikta ner vaniljsocker och florsocker och rör tills glasyren är helt slät. Häll glasyren över kakan och toppa med kokosflingor.
* om du inte har hallonpuré så kan du koka upp ca 200 gr hallon med en skvätt vatten och passera dem genom en sil så att du har får bort kärnorna.
ENGLISH RECIPE
Ingredients
For the cakes:
225 grams of butter
250 grams of eggs
540 grams of sugar
450 grams of flour
15 grams of powdered sugar
15 grams of baking powder
125 grams of raspberries
Pinch of salt
Icing:
150 grams of butter
100 grams of white chocolate
100 grams of raspberry puré or 1 cup of raspberries
30 grams of vanilla sugar
420 grams of powdered sugar
Coconut shavings
Directions
Preheat oven to 175 degrees celcius and prepare a baking tin. Whisk the egg and sugar white and fluffy. Melt the butter. Mix the flour, baking powder, vanilla sugar and salt together. Add the flour mix and the butter into the egg and sugar mixture. Pour into the baking tin. Add some raspberries and press them into the batter.
Bake for 35 minutes. Let cool completely before adding the icing.
Melt the butter and add the raspberry puré (or boil 1 cup of raspberries and sieve it). Chop the chocolate and pour the butter over it, mix until combined. Add in the vanilla sugar and powdered sugar and mix until smooth. Pour over the cake and top with coconut.
Lämna ett svar