Lite mjukseg och underbara havreflarn som naturligtvis kan delas i portionsbitar men just denna gång valde jag att servera som lite tårta eller längd.
120 gr vetemjöl
40 gr havregryn
180 gr strösocker
5 gr vaniljsocker
5 gr bakpulver
150 g smält smör
50 gr vispgrädde
70 gr ljus sirap
Fyllning:
300 gr vispgrädde
Sätt ugnen på 175 grader varmluft. Klä en plåt på cirka 30x40cm med bakplåtspapper. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Tillsätt smält smör, vispgrädde och sirap och rör till en jämn deg. Bred ut degen jämnt över bakplåtspapperet och baka mitt i ugnen i 10 minuter. Låt kakan svalna helt.
Vispa grädden fast. Dela på kakan i 6 lika stora delar. Bred på grädden över tre delar och lägg på de andra delarna och tryck försiktigt. Plasta och låt stå i kylen 30 timmar.