Om du som jag älskar choklad, kola, nötter och salt är det här kakan för dig!
Ingredienser
150 g smör
270 g farinsocker
2 ägg
90 g vetemjöl
3 g flingsalt
60 g kakao
5 g bakpulver
5 g vaniljsocker
Garnering
100 gr hackade paranötter
15 Dumlekolor
Flingsalt
Instruktioner
Förbered en form med löstagbar botten. (Jag använde en avlång pajform men det går lika bra med en springform 22-24 cm i diameter.) Smörj ordentligt. Sätt ugnen på 160 grader varmluft. Smält smöret och låt svalna. Blanda avsvalnat smält smör med socker och hela ägg. Gå därefter i med alla torra ingredienser.Blanda tills alla ingredienser bildat en jämn smet.
Häll i formen och toppa med halverade Dumlekolor och hackade paranötter. Grädda i mitten på ugnen i cirka 22 minuter.
Låt svalna, strö över lite flingsalt och ställ sedan i kylen i minst 2 timmar.
ENGLISH RECIPE
Brownies with chocolate caramel
Ingredients
150 grams of butter
270 grams of brown sugar
2 eggs
90 grams of flour
3 grams of salt
60 grams of cocoa powder
5 grams of baking powder
5 grams of vanilla powder
Garnish
100 grams of chopped brazil nuts
15 chocolate caramel candies (I used Dumle)
Sea salt
Directions
Prepare a baking tin. Preheat oven to 160 degrees celcius. Melt the butter and let cool. Mix the butter with the sugar and eggs. Add in the dry ingredients and mix until a smooth batter. Pour into the baking tin and press in the chocolate caramels and nuts. Bake for 22 minutes. Let cool and sprinkle some sea salt on top. Leave in the fridge for 2 hours at least. Enjoy!
Lämna ett svar