Älskade jordnötter – urgott tillsammans med choklad
320 gr vetemjöl
5 gr bikarbonat
5 gr bakpulver
5 gr salt
115 gr smör
200 gr jordnötssmör
100 gr strösocker
200 gr farinsocker
5 gr vaniljpulver
2 stora ägg
1 äggula
340 gr mörk choklad, gärna pellets
Salta jordnötter
Sätt ugnen på 175 grader över- undervärme. Blanda mjöl, bikarbonat, bakpulver och salt i en bunke. Smält smöret och låt svalna lite. Tillsätt sockret och jordnötssmöret, blanda ordentligt. Tillsätt äggen och vaniljpulver till smörblandningen. Tillsätt mjölet och blanda ordentligt. Dela degen i 24 bitar och rulla bollar av dessa och placera på plåt med bakplåtspapper. Max 12 st per plåt. Platta till dem med handflatan ordentligt och toppa med några chokladknappar och salta jordnötter. Grädda i 12 minuter och låt dem svalna på plåten i några minuter. Lossa dem från plåten och låt dem kallna helt på plant underlag.