Härligt mjuka tunnbröd
4 g färsk jäst
300 gr kallt vatten
70 gr ljus sirap
5 gr salt
400g vetemjöl special
Kör alla ingredienser i assistent tills du får en fin deg. Jag körde ca 5 min på låg hastighet och sen ytterligare 10 min på medelhastighet. Degen är rätt lös men formbar.
Låt degen jäsa i rumstemperatur övertäckt över natten eller 8-10 timmar.
Sätt ugnsgallret så högt upp i ugnen som möjligt, placera bakstål eller baksten på gallret och sätt ugnen på 300 gr grillfunktion.
Nu är degen rätt lös så häll ut den på ett väl mjölat bakbord och strö mjöl över degen. Vik den försiktigt några gånger med mjöl tills den känns bra. Använd mjöl på bakbord, deg och händerna. Dela i 70 gr bitar. Lägg bollarna på ett mjölat bakbord och låt jäsa ca 30 minuter.
Kavla ut varje bulle så mycket du kan med en kruskavel, använd mjöl så det inte fastnar deg på kaveln. Degen ska bli så tunn som det bara går.
Lägg det utkavlade brödet på en degspade och skickar in på stålet. Låt ligga ca 30 sekunder och ta ut. Lägg tunnbrödet i en bakduk. Bröden ska bli mjuka och ljusa.
Find it online: https://www.kostymbagaren.se/2022/03/02/1150/