Skriv ut

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

En riktigt saftig och frisk kaka med röda vinbär

Ingredienser

Skala

180 g socker

120 g smör

2 ägg

200 g gräddfil

2 tsk vaniljsocker

180 g vetemjöl

50 g mandelmjöl

1 tsk bakpulver

0,5 tsk bikarbonat

0,5 tsk salt

200 g röda vinbär

Mandelspån

Instruktioner

Sätt ugnen på 160 grader varmluft. Smöra och bröa en springform 24 cm i diameter med mandelmjöl. Vispa smör och socker vitt och pösigt. Tillsätt ett ägg i taget så att det blandas till en smet. Blanda i gräddfilen. Blanda alla torra ingredienser väl och

rör ner dessa i smörblandningen.Bred ut hälfen av smeten i formen. Lägg på hälften av vinbären, bred på resterande smet och toppa med de återstående vinbären.

Strö över lite mandelspån och grädda kakan i ca 40 minuter eller tills den är färdigbakad.