Mazariner är en stor favorit hos mig. Hallon är också en stor favorit , så en hallonmazarin måste bara bli en megasuccé.
Mördeg
120 g smör, rumstempererat
60 g florsocker
180 g vetemjöl
15 g äggula
Mazarinfyllning
150 g mandelmjöl
150 g strösocker
2 tsk vaniljsocker
150 g smör, rumsvarmt
150 g ägg
Hallonsylt
Frysta hallon
Mandelspån
Florsocker
Sätt ugnen på 180 grader. Blanda alla ingredienser i en bunke och arbeta ihop till en jämn deg.
Kavla ut degen till en cirka 3 mm tjock och fodra formarna ända upp på kanterna, skär sedan bort överflödig deg.
Nagga bottnen med en gaffel och stoppa in i frysen 20 minuter.
Blanda mandelmjöl, socker, vaniljsocker och smör till fyllningen. Rör ner ett ägg i taget, vispa inte, du vill inte ha in för mycket luft i fyllningen.
Blanda till en klumpfri blandning. Ta ut formarna ur frysen. Lägg lite hallonsylt i botten, fyll på med mazarinfyllningen och tryck ner
ett par frysta hallon i varje form. Strö på mandelspån och grädda i ca 20 minuter. Låt svalna. Pudra på florsocker.
Find it online: https://www.kostymbagaren.se/2022/08/14/hallonmazariner/