Skriv ut

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Mazariner är en stor favorit hos mig. Hallon är också en stor favorit , så en hallonmazarin måste bara bli en megasuccé.

Ingredienser

Skala

Mördeg

120 g smör, rumstempererat

60 g florsocker

180 g vetemjöl

15 g äggula

Mazarinfyllning

150 g mandelmjöl

150 g strösocker

2 tsk vaniljsocker

150 g smör, rumsvarmt

150 g ägg

Hallonsylt

Frysta hallon

Mandelspån

Florsocker

Instruktioner

Sätt ugnen på 180 grader. Blanda alla ingredienser i en bunke och arbeta ihop till en jämn deg.

Kavla ut degen till en cirka 3 mm tjock och fodra formarna ända upp på kanterna, skär sedan bort överflödig deg.

Nagga bottnen med en gaffel och stoppa in i frysen 20 minuter.

Blanda mandelmjöl, socker, vaniljsocker och smör till fyllningen. Rör ner ett ägg i taget, vispa inte, du vill inte ha in för mycket luft i fyllningen.

Blanda till en klumpfri blandning. Ta ut formarna ur frysen. Lägg lite hallonsylt i botten, fyll på med mazarinfyllningen och tryck ner

ett par frysta hallon i varje form. Strö på mandelspån och grädda i ca 20 minuter. Låt svalna. Pudra på florsocker.