Choklad, nektariner och pistagenötter är vansinnigt gott tillsammans!
Chokladmördeg
125 g smör
120 g florsocker
1 ägg
25 g kakao
240 g vetemjöl
Fyllning
120 g mandelmjöl
150 g strösocker
120 g smör, rumstemperatur
165 g ägg
40 g kakao
4 g vaniljsocker
30 g vetemjöl
2 nektariner
40 g pistagenötter – grovhackade
Mördeg: Arbeta samman alla ingredienser till en deg, plasta och låt vila i kylen 30 minuter.
Kavla ut degen 3 mm tjock på ett mjölat bord och fodra en avlång pajform med löstagbar kant 28×20 cm ända upp på kaneterna. Skär av överflödig deg.
Kärna ur nektarinerna och skiva tunt, lägg i en skål.
Fyllning: Sätt ugnen på 180 grader.
Blanda mandelmjöl och strösocker.Tillsätt sedan i ett ägg i taget, kakao och vaniljsocker. Blanda försiktigt till en len och fin massa.
Fördela jämt i formen och lägg på nektarinerna och hackade pistagenötter.
Grädda mitt i ugnen på 180 grader i 50 – 55 min. Ta ut och låt svalna.
Find it online: https://www.kostymbagaren.se/2022/08/14/nektarin-och-chokladpaj/