Ingredienser
Deg
225 gr smör
55 gr socker
30 gr florsocker
1 tsk vaniljsocker
250 g vetemjöl
1/2 tsk salt
Sylt
100 g blåbär
100 g ströcker
Saft av en lime
Zest av en lime
Instruktioner
Börja med att koka sylten. Blanda alla ingredisenser till sylten och låt koka till 105 grader. Låt svalna.
Sätt ugnen på 175 grader (över-undervärme)
Vispa smör, strösocker, florsocker och vaniljsocker krämigt. Blanda vetemjlk och salt, och blanda ner det i smörblandningen till degen precis går ihop.
Dela degen i två delar. Tryck ut deg i botten på formarna samt ca 1 cm upp på kanten. Lägg på ca 1 msk blåbärssylt. Smula resterande deg över sylten.
Grädda ca 15 minuter eller tills kakokrna är gyllenbruna och färdiggräddade. Låt svlana i formarna och knacka den försiktigt ut de kalla kakorna.
English Recipe – Blueberry Lime Tarts
Ingredients
For the dough
225 grams of flour
55 grams of sugar
30 grams of powdered sugar
250 grams of flour
1 tsp of vanilla powder
pinch of salt
For the blueberry jam
100 grams of blueberries
100 grams of sugar
Juice from one lime
Juice from one
Lämna ett svar