Deg
225 gr smör
55 gr socker
30 gr florsocker
1 tsk vaniljsocker
250 g vetemjöl
1/2 tsk salt
Sylt
100 g blåbär
100 g ströcker
Saft av en lime
Zest av en lime
Börja med att koka sylten. Blanda alla ingredisenser till sylten och låt koka till 105 grader. Låt svalna.
Sätt ugnen på 175 grader (över-undervärme)
Vispa smör, strösocker, florsocker och vaniljsocker krämigt. Blanda vetemjlk och salt, och blanda ner det i smörblandningen till degen precis går ihop.
Dela degen i två delar. Tryck ut deg i botten på formarna samt ca 1 cm upp på kanten. Lägg på ca 1 msk blåbärssylt. Smula resterande deg över sylten.
Grädda ca 15 minuter eller tills kakokrna är gyllenbruna och färdiggräddade. Låt svlana i formarna och knacka den försiktigt ut de kalla kakorna.