En riktigt god mazarinkaka med inbakad vaniljkräm och bär i överflöd. jag använder mig av perforerade små anslagsringar som är ca 16 cm i diameter och då räcker receptet till 2 kakor. Du kan naturligtvis göra en lite större kaka i en vanlig pajform men gärna med en löstagbar botten.
Ingredienser
Mördeg
80 g smör, rumstempererat
40 g florsocker
120 g vetemjöl
10 g äggula
Vaniljkräm
Fyllning
100 g mandelmjöl
100 g ströscoker
100 g smör
100 g ägg
Hallonsylt
100 g hallon
100 g strösocker
saften av en 1/2 citron
Sockerlag
90 g strösocker
100 g vatten
Montering
1 ask blåbär
1 stor ask hallon
1 ask björnbär
Instruktioner
Deg
Sätt ugnen på 180 grader. Blanda alla ingredienser i en bunke och arbeta ihop till en jämn deg. Plasta in degen och låt den vila i kylen i 20 minuter.
Kavla ut degen till en cirka 3 mm tjock fyrkant och fodra pajringar, gärna med performerad kant. Skär sedan bort överflödig deg.
Nagga bottnen med en gaffel och stoppa in i frysen 20 minuter.
Vaniljkräm
Gör 1 sats vaniljkräm enligt recept. Lägg direkt i spritspåse och lägg i kylen.
Sockerlag
Lägg alla ingredienser till sylten i en gryta och låt koka till 105 grader
Fyllning
Blanda mandelmjöl, socker och smör väl med en slickepott. Tillsätt 1 ägg i sänder. Rör inte för mycket, du vill ha in så lite luft som möjligt i smeten.
Sätt ugnen på 175 grader över- undervärme)
Ta ut pajskalen från frysen och spritsa ett tunt lager vaniljkräm i botten. (ca 1 cm tjockt, ringen/ formens höjd). Fyll på med fyllning så att det täcker vaniljkrämen men inte ända upp till kanten utan tänk att du totalt
fyller ca 2/3 av formen. Grädda i ca 30 minuter (också beroende på formens storlek). Låt kakan kallna.
Sylt
Koka alla ingredienser till sylten tills den når 105 grader. Låt svlana något.
Montering
Bred ett tunt lager hallonsylt ovanpå kakan. Garnera med alla bär och avslut med att pensla med lite sockerlag för lite extra blans, sötma och hållbarhet.
English Recipe – Vanilla & Berry Mazarin Tart Cake
Ingredients
For the crust
80 grams of butter, room temp
40 grams of powdered sugar
120 grams of flour
10 grams egg yolk
Filling
100 grams of almond flour
100 grams of sugar
100 grams of butter
Jam
100 grams of raspberries
100 grams of sugar
Juice from 1/2 lemon
Sugar syrup
90 grams of sugar
100 grams of water
Decorations
Blueberries
Raspberries
Blackberries
Instructions
For the dough
Preheat oven to 180 degrees celcius. mix all the ingredients together in a bowl until it’s a smooth dough. Wrap in plastic and leave in the fridge for 20 minutes.
Roll out the dough into a about 3 mm thick square put in baking tins. Cut of excess dough. Make some holes in the bottom with a fork.
Make the Vanilla custard
Make the sugar syrup.
Make the filling. Mix the almond flour,sugar and butter thoroughly. Add 1 egg at the time. Don’t whisk too much!
Preheat oven to 175 degrees celcius.
Take the pie tins from the fridge and spritz/add a thin layer of vanilla custard at the bottom. Then add the filling so it covers the vanilla custard, but not all the way up. Bake for about 30 minutes and let cool.
Boil all the ingredients together for the jam until it reaches 105 degrees. Let cool somewhat.
Spread some of the jam on top and garnish with all the berries. Brush with sugar syrup for extra sweetness. Enjoy!
Lämna ett svar