Tänk att alla kan få varsin liten paj istället för att göra en stor? Härligt söt, frisk och med mjuk maräng. Mums!
Mördeg
120 g smör, rumstempererat
60 g florsocker
180 g vetemjöl
15 g äggula
Mazarinfyllning
150 g mandelmjöl
150 g strösocker
2 tsk vaniljsocker
150 g smör, rumsvarmt
150 g ägg
Hallonsylt
Frysta hallon
Italiensk maräng
3 äggvitor
75 g vatten
200 g strösocker
Instruktioner
Sätt ugnen på 180 grader. Blanda alla ingredienser i en bunke och arbeta ihop till en jämn deg.
Kavla ut degen till en cirka 3 mm tjock och fodra formarna ända upp på kanterna, skär sedan bort överflödig deg.
Nagga bottnen med en gaffel och stoppa in i frysen 20 minuter.
Blanda mandelmjöl, socker, vaniljsocker och smör till fyllningen. Rör ner ett ägg i taget, vispa inte, du vill inte ha in för mycket luft i fyllningen.
Blanda till en klumpfri blandning. Ta ut formarna ur frysen. Lägg lite hallonsylt i botten, fyll på med mazarinfyllningen och tryck ner
ett par frysta hallon i varje form. Grädda i ca 20 minuter. Låt svalna.
Häll äggvitorna i en vispskål. Häll vatten och socker i en kastrull och koka upp till 121 grader. Börja vispa äggvitan när du närmar dig 115 grader.
När du når 121 grader, häll socker i en sakta stråle ner i äggvitan medan du vispar långsamt. Vispa sedan på högsta hastighet tills du har en glansig maräng. Den kan vara lite ljummen när den är klart.
Häll marängen på en spritspåse med tyll. Spritsa marängen på varje kaka. Bränn av med en gasolbrännare.