En riktigt mäktig brownie med päronbitar, valnötter, kola och salt
350 g smör
200 g mörk choklad (minst 55% kakaohalt)
450 g strösocker
6 ägg
1 tsk salt
1 msk vaniljsocker
2 tsk espressopulver (kan uteslutas men ger en väldigt intensiv chokladsmak)
120 g vetemjöl
120 g kakao
400 g dulce de leche
200 g päron
100 g valnötter
Flingsalt
ätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme) och täck din långpanna (25×35 cm) med bakplåtspapper.
Smält smör och choklad försiktigt under omrörning på medelvärme. Ställ åt sidan. Grovhacka valnötterna. Skala, kärna ur och tärna päronen.
Vispa ihop ägg och strösocker vitt och pösigt i en bunke. Tillsätt chokladsmöret och vänd försiktigt ihop till en jämn smet.
Blanda salt, vaniljsocker, espressopulver, vetemjöl och kakao. Sikta ner i smeten och vänd försiktigt ihop till en jämn smet. Tillsätt päron och valnötter.
Häll upp smeten i långpannan, klicka ner kolan och dra några varv med en kniv så att det bildas ett fint mönster.
Grädda brownien i mitten av ugnen i 20-25 minuter. Brownien ska ha fått en tunn yta och vara lite gungig.
Låt brownien stelna helt och hållet i kylskåpet innan du garnerar med flingsalt och serverar.