Mördeg
180 g vetemjöl
120 g smör
60 g florsocker
1 äggula
Mazarinmassa
150 g mandelmjöl
150 g socker
150 g smör
150 g ägg
2 msk saffranlag/ 1 g saffran
Nötkola
75 g smör
75 g strösocker
75 g grädde
75 g honung
150 g rostade, skalade, halverade hasselnötter
Mördeg
Sätt ugnen på 175 grader. Blanda ihop alla ingredienser till en deg.
Kavla ut tunt, ca 3 mm, och fodra en pajform med löstagbar botten ca 24 cm i diameter. Sätt i frysen ca 30 minuter.
Fyllning
Blanda ingredienser till fyllningen tills du har en klumpfri massa.
Fyll formen och grädda i cirka 30 minuter.
Nötkola
Koka smör, socker, grädde och honung till en gyllenbrun kola som släpper kanten. Tillsätt nötterna.
Höj ugnsvärmen till 190 grader. Toppa mazarinpajen med den avsvalnade toscasmeten och grädda ytterligare 8-10 minuter.