Saffransbullar med kanelfyllning är så gott och saftigt.
Saffransdeg
225 g vatten
575 g vetemjöl special
100 g socker
100 g smör
25 g saffranslag alt 1 g saffran
35 g jäst
1 tsk salt
1 ägg
Kanelfyllning
75 g mandelmjöl
75 g socker
180 g smör
30 g farinsocker
20 g kanel
1 msk vatten
Blanda alla ingredienser till degen i bunken till degblandaren och kör med degkrok i låg hastighet i ca 5 minuter.
Öka hastigheten till medel och kör ytterligare 5 minuter tills degen är homogen och släpper kanterna.
Platta ut degen till en rektangel, plasta och lägg i kylen i ca 1 timma.
Blanda alla ingredienser till kanelfyllning. Täck en långpanna ca 25*35 cm med bakplåtspapper
Ta ut degen ur kylen och kavla till en rektangel. Bred på fyllningen. Gör ett treslag och kavla ut till samma storlek som långpannan och lägg degen
i långpannan. Tryck till degen så att den är jämn. Skär degen i rutor + klipp ett hack i varje bulle.
Täck plåten med bakduk och låt jäsa 1-2 timmar. Sätt ugnen på 220 grader varmluft.
Pensla med uppvispat ägg och strö på pärlsocker. Samtidigt som du sätter in bullen sänk ugnen till 190 grader och baka ca 20 minuter
Grädda tills de är gyllene både ovanpå och under bullen.