Ingredienser
Kokosbotten:
175 g smör
225 gsocker
120 g kokosflingor
150 g mjöl
1 tsk bakpulver
3 st ägg
Chokladganache
150 g mörk choklad
150 g vispgrädde
20 g smör
Apelsinmousse
300 g vispgrädde
200 g färskost
1½ dl florsocker
2 apelsiner – saft och skal
0,75 gelantinblad
Instruktioner
Botten:
Smält smöret och vispa ihop med sockret. Blanda kokos, mjöl och bakpulver. Tillsätt och rör samman.
Tillsätt äggen och rör till en smet. Kläm ett bakplåtspapper i botten på en 24 cm form med löstagbarbotten och smörj kanterna. Häll smeten i formen
Grädda ca 20-25 minuter eller tills kakan stannat helt.
Använd baksidan av en sked och tryck ner kanterna något, jämna till kakan försiktigt medan den svalnar.
Låt svalna helt.
Ganache
Hacka chokladen och lägg i en bunke. Köka upp grädden och slå den över chokladen. Rör till en slät smet. Tillsätt smöret och rör till en slät massa.
Fyllning:
Lägg gelatinbladet i vatten. Vispa samman färskost och florsockret. Riv skal av apelsinerna och blanda i smeten. Vispa grädden löst i annan bunke.
Pressa saften ur apelsinerna och värm saften försiktigt på spisen. Låt gelantinet smälta i den varma apelsinsaften. Låt svlana något och tillsätt därefter apelsinsaften
i färskostkrämen. Rör därefter ner grädden och blanda moussen.
Montering:
Lägg ett bakplåstpapper i botten på en springform och sätt tårtplast runt kanten. Lägg i botten och bred på chokladganache. Låt sätta sig. Häll sedan på mousse
. Slå gärna formen i bänken så att ev luftbubblor försvinner. Låt sätta sig i kylen. Nu kan du dekorera tårtan som du vill, jag valde att väldigt enkelt pynta
med rostade kokosflingor.
En fråga, använder du samma kokosflingor som du har till dekoration i bottensmeten?
Nej, i bottensmeten har jag vanliga kokosflingor. Som dekoration har jag använt rostade lite större kokosbitar/ flingor. Men du kan använda vad du vill. Bara att improvisera.