Mazariner är nog bland den godaste kaka jag vet och denna saffransvariant är riktigt god. Lingon på toppen i kombination med den söta saffransfyllningen är liksom vansinnigt gott.
Mördeg
120 g smör, rumstempererat
60 g florsocker
180 g vetemjöl
15 g äggula
Mazarinmassa
150 g mandelmjöl
150 g socker
150 g smör
150 g ägg
20 g saffranslag alt 1 g saffran ( 2 påsar)
Glasyr
25 g mjölk
20 g smör
180 g florsocker
Lingonsylt
Mördeg
Sätt ugnen på 180 grader. Blanda alla ingredienser i en bunke och arbeta ihop till en jämn deg.
Kavla ut degen till en cirka 3 mm tjock och fodra formarna, skär sedan bort överflödig deg.
Nagga bottnen med en gaffel och stoppa in i frysen 20 minuter.
Fyllning
Blanda ingredienser till fyllningen tills du har en klumpfri massa.
Fyll formarna och grädda i cirka 15 minuter.
Glasyr
Värm mjölk och smör i en kastrull till smöret har smält. Tillsätt florsocker och vispa på låg värme ihop till en glasyr.
Stryk den lingonsylten tunt över den avsvalnade mazarinen. Häll därefter på glasyren och marmorera försiktigt in sylten i glasyren. Låt stelna.