Alltså den här kladdkakan är ”to die for” så jag kan bara rekommendera dig att provbaka. Men låt den stå och sätta sig innan du hugger in. Perfekt att göra dagen innan!
Kladdkakan
270 g strösocker
60 g kakao
0,5 tsk salt
200 g smält smör
3 ägg
90 g vetemjöl
Chokladkola
150 g vispgrädde
25 g smör
110 g mörk sirap
135 g strösocker
20 g kakao
+ flingsalt
Sätt ugnen på 175 grader. Kläm fast ett bakplåtspapper i botten av en springform på ca 24cm i diameter, samt smörj kanterna
Blanda socker, kakao, salt i en bunke. Rör ner det smälta smöret.
Vispa ner 1 ägg i taget. Avsluta med att vispa ner vetemjölet och blanda ihop till en slät smet.
Fyll formen med smeten och grädda mitt i ugnen cirka 18-20 minuter. Ta ut och låt kallna helt i kylskåp i formen utan att öppna den.
Blanda alla ingredienser till kolan i en kastrull. Låt koka upp och sjuda till 122-123 grader, rör om då och då.
Dra av kolan från plattan och låt vila ett par minuter så att den slutar koka.
Häll kolan över hela kladdkakan och strö över flingsalt. Låt stelna helt, först i rumstemperatur och sen i kylskåpet.