Alltså kladdkaka med mjuk och härlig chokladkola!
Kladdkakan
270 g strösocker
60 g kakao
0,5 tsk salt
200 g smör
3 ägg
90 g vetemjöl
Chokladkola
150 g vispgrädde
25 g smör
105 g ljus sirap
135 g strösocker
12 g kakao
+ flingsalt
Sätt ugnen på 175 grader. Kläm fast ett bakplåtspapper i botten av en springform på 23 cm i diameter, samt smörj och mjöla kanterna.
Smält smöret och låt svalna något. Tillsätt socker, kakao och salt. Tillsätt ett ägg i taget. Tillsätt mjölet och blanda till en jämn smet.
Fyll formen med smeten och grädda mitt i ugnen cirka 18 minuter. Ta sedan ut och låt kallna helt i formen utan att öppna den.
Blanda alla ingredienser till kolan i en kastrull. Låt koka till 122 grader.
Dra av kolan från plattan och låt stå ett par minuter så att den slutar koka.
Häll kolan över hela kladdkakan och strö över flingsalt. Låt kakan sätta sig ordentligt, gärna över natten i rumstemperatur.