Saftiga, enkla och supergoda blåbärsrutor som passar lika bra till fika som att äta med lite vaniljsås som dessert.
Ingredienser
Degen
250 g smör
180 g socker
2 msk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
80 g havregryn
240 g vetemjöl
Fyllning
2 ägg
1 dl yoghurt
2 dl creme fraiche
135 g socker
2 tsk ny mortlad kardemumma
Citronzest
100 g blåbär
Instruktioner
Sätt ugnen på 175 grader varmluft. Blanda snabbt ihop alla ingredienderna till degen. Dela degen i två delar och tryck ut den ena deghalvan i botten på en långpanna klädd med bakplåtspapper 20*30 cm.
Blanda alla ingredienser till fyllningen och häll den över degen i långpannan. Strö över blåbär. Smula resterande deg över fyllningen och grädda i ca 35 minuter.
Låt svalna och skär därefter rutor i lämplig storlek.
Lämna ett svar