Som en klassisk Schwarzwaldtårta men med mandelbottnar istället.
Botten
6 äggvitor
195 g florsocker
200 g mandelmjöl
100 g choklad – mörk, smält
Fyllning
800 g vispgrädde
30 g florsocker
100 g choklad – mörk, smält
1 msk vaniljsocker
Chokladplattor
150 g choklad – mörk
Garnering
kakao
Sätt ugnen på 150 grader varmluft. Klä två plåtar med bakplåtspapper och rita upp 3 rundlar på cirka 20 cm i diameter.
Vispa äggvitorna hårt. Tillsätt florsocker mot slutet och vispa till en vit fluffig maräng. Vänd försiktigt ner mandelmjölet.
Bred ut smeten på rundlarna och grädda dem mitt i ugnen 25–30 min.
Stäng av ugnen och ställ den lite på glänt och låt bottnarna svalna helt i ugnen.
Lossa bottnarna från papperet, pensla dem med smält choklad på ovansidan och låt dem stelna.
Fyllning
Vispa grädden med florsockret. Blanda hälften av grädden du har framme med smälta chokladen och den andra hälften med vaniljsocker.
Bred ut hälften av chokladgrädden och hälften av vaniljgrädden på en botten med chokladsidan uppåt.
Lägg på nästa botten och bred på resten av choklad- och vaniljgrädden. Lägg på den sista bottnen.
Ta den andra delen av grädden och bred ut den ovanpå och runt kanterna på tårtan. Spritsa några toppar som du kan stoppa chokladplattorna i.
Chokladdekoration
Temperera chokladen. Bred ut ett tunt lager choklad på ett bakplåtspapper.
Skär ut kvadratiska bitar med en vass kniv medan den fortfarande är lite mjuk. Låt plattorna stelna.
Garnera tårtan med chokladplattorna. Pudra över kakao på grädden innan servering.