200 g skalat, tunnskivat äpple, ca 3 äpplen
4 ägg
360 g strösocker
200 g rapsolja
1 msk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 citron, zest och saft
4 dl vetemjöl
Sätt ugnen på 180 grader. Skala och tunnskiva äpplena fint.
Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt i en bunke. Tillsätt oljan och citronsaft. Blanda bakpulver, vaniljsocker, citronzest och vetemjöl.
Rör ihop allt till en smet. Häll hälften av smeten i en springform med löstagbar botten, 24 cm i diameter klädd med bakplåtspapper och lägg i hälften av äppelskivorna. Fyll på med
resterande smet och till sist de sista äppelskivorna.
Grädda kakan ca 45 min. Låt den kallna i formen. Pudra över florsocker före servering.
Find it online: https://www.kostymbagaren.se/2023/03/12/appelkaka-med-citron/