125 g smör
180 g strösocker
100 g ljus sirap
1 ägg
160 g havregryn
150 g vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
1.5 tsk bakpulver
150 g rabarber + 1 msk potatismjöl
100 g mörk choklad
Sätt ugnen på 175°c över/undervärme. Spänn bakplåtspapper i botten på en springform 23 cm i diameter och smörj kanterna.
Smält smöret i en kastrull och låt svalna en aning. Rör ner strösocker, sirap och ägg.
Blanda havregryn, vetemjöl, vaniljsocker och bakpulver i en skål för sig och häll sedan ner smörblandningen. Arbeta ihop en jämn smet och fördela den jämnt i formen.
Hacka rabarbern fint och blanda den med potatismjöl. Fördela sedan i formen.
Grädda mitt i ugnen i 20-25 minuter – tills den fått en fin gyllene färg. Tag ut och lägg genast på finhackad choklad. Låt stå tills kakan svalnat.