Riktigt mumsig och chokladig hybrid mellan cookies, paj och choklad
Cookie dough
150 g rumstempererat smör
90 g strösocker (1 dl)
65 g farinsocker (0,75 dl)
180 g mjöl (3 dl)
5 g bakpulver (1tsk)
3 g bikarbonat (1/2 tsk)
3 g salt (1/2 tsk)
15 g vaniljsocker (1msk)
60 g ägg (1)
125 gram vita chokladpellets
100 g valfria, hackade nötter
Chokladganche
200 g vispgrädde (2 dl)
200 g mörk choklad
25 g smör
Dekoration
Kakaonibs
Flingsalt
Rör smör och socker i minst 5 minuter tills det blivit krämigt.
Tillsätt ägget och blanda ordentligt.
Blanda mjöl, bikarbonat, bakpulver, salt och vaniljsocker i en skål.
Tillsätt de torra ingredienserna och blanda till du har en deg.
Tillsätt choklad och nötter och blanda.
Fodra en pajform med degen och ställ i frysen i minst 20 minuter.
Ställ in ugnen på 180 grader över- och undervärme.
Grädda i ca 20 minuter tills pajskalet fått fin färg. Ta ut och låt svalna.
Koka upp grädden och slå över den hackade chokladen.. Rör tills all choklad smält. Tillsätt smöret och blanda till en blank ganache.
Häll ganache i pajskalet och bred ut jämnt. Strö över kakaonibs och flingsalt.