Ingredienser
Mördeg
120 g smör, rumstempererat
60 g florsocker
180 g vetemjöl
15 g äggula
Kokostosca
150 g smör
135 g strösocker
100 g ljus sirap
3 msk vetemjöl
3 msk mjölk
225 g riven kokos
Instruktioner
Sätt ugnen på 180 grader. Blanda alla ingredienser i en bunke och arbeta ihop till en jämn deg.
Kavla ut degen till en cirka 3 mm tjock fyrkant och fodra formarna, skär sedan bort överflödig deg.
Nagga bottnen med en gaffel och stoppa in i frysen 20 minuter. Ta ut från frysen och grädda pajskalen mitt i ugnen tills dom fått en gyllenbrun färg, i 8 minuter. Under tiden förberder du kokostoscan
Kokostosca: Smält smör. Häll i socker, sirap, vetemjöl och mjölk. Låt koka upp låt på svag värme under omrörning. Rör i kokosen. Fördela smeten i formarna och grädda ytterligare ca 10–15 min.
Vad har du använt för formar här? 🙂
Hej! Jag har använt ärvda små veckade plåtformar. Ungefär samma som man använder tex till mandelmusslor men just dessa är runda. // Mattias