5 g jäst
300 g vatten
7 g tsk salt
10 g vetekli
330 g vetemjöl special
Lös jästen i vattnet och rör ner salt, vetekli och mjöl. Rör med slev så att allting blandas.
Lägg över plastfolie och låt stå över natten i rumstemperatur. (Degen bör stå i minst 6 timmar, men klarar sig i upp till 18 timmar.)
Nästa morgon – sätt ugnen på 250 grader varmluft och stjälp upp degen på ett väl mjölat bakbord. Vik degen en gång över sig själv,
så att båda sidor blir mjölade. Dra ut degen till formen av en rektangel, ca 15×25 cm. Dela den i 6 lika stora bitar.
När du sätter in plåten, släng ett halvt glas vatten i botten på ugnen.
Grädda bröden i 13-14 min och låt sedan svalna på galler utan bakduk.
Find it online: https://www.kostymbagaren.se/2023/05/10/fusksurdegsfrallor/