Otroligt god variant av blåbärspaj som är ännu godare med vaniljsås
Ingredienser
Botten
75 g smör
175 g strösocker
75 g mandelmjöl
70 g vetemjöl
5 g bakpulver
3 g salt
170 g äggvitor
Fyllning
200 g blåbär
1 msk potatismjöl
rivet skal av en citron
Havresmul
25 g mjukt, rumstempererat smör
60 g vetemjöl
20 g havregryn
45 g strösocker
2 msk ljus sirap
2 tsk vaniljsocker
Instruktioner
Sätt ugnen på 175 grader och varmluftsfunktion.
Smöra och bröa en springform (23 cm i diameter).
Bryn smöret på medelhög värme. Låt svalna.
Blanda alla torra ingredienser och blanda med äggvitan.
Häll i smeten i springformen.
Blanda blåbär, potatismjöl och citronskal. Strö blåbären över kakan.
Nyp ihop alla ingredienser till smuldegen och strö över blåbären.
Grädda kakan ca 25 minuter tills den är gyllenbryn och har stannat i mitten.
Lämna ett svar